Contact

030-2272480
info@maimai.nl

Bezoekadres
Stationsplein 32
3511 ED Utrecht

Belangrijkste bijrol in je trouwfilm: de getuige

Als bruidspaar ben je natuurlijk het middelpunt van de mooiste dag van je leven. Vergeet alleen niet dat de mensen die ook een belangrijke rol spelen tijdens je bruiloft, zoals de getuigen en de ceremoniemeester, ook in beeld komen.

Belangrijkste bijrol in je trouwfilm

Je bruiloft is pas officieel wanneer er minimaal twee mensen officieel getuige zijn van jullie jawoord. Hun rol is dan ook erg belangrijk en het is een hele eer wanneer je als getuige wordt gekozen. Wie kies je als getuige? En wat zijn de belangrijkste taken van deze, voor jou, enorm belangrijke personen?

Het aantal getuigen dat nodig is om te trouwen is bij wet vastgelegd. In Nederland zijn dit er minstens twee tot maximaal vier. De voornaamste taak van de gekozen getuigen is het tekenen van de trouwakte. Dit gebeurt op de plaats waar jullie huwelijk wordt gesloten. Zonder getuigen kan er geen rechtsgeldig huwelijk worden gesloten.

De rol van de getuigen op jullie trouwdag is relatief klein, maar erg belangrijk. Het is daarom voor veel mensen een enorme eer om voor deze functie gevraagd te worden. Maar wie kies je als getuige?

Eigenlijk is dit makkelijk. Je bent volledig vrij in het kiezen van je getuige. In principe mag iedereen getuige op een huwelijk zijn, zolang hij of zij de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt. Maar natuurlijk is het bijzonder wanneer je getuige een belangrijke persoon in je leven is. Ouders, andere familieleden of goede vrienden zijn vaak de beste keuzes als getuigen op jouw bijzondere dag.

De getuige in beeld

In trouwfilms en videoreportages van de trouwceremonie zullen je getuigen natuurlijk ook zichtbaar zijn. Wie weet kiezen jullie ervoor om te speechen tijdens het diner, of hebben ze je vrijgezellenfeest georganiseerd. Hoe dan ook, ze zijn een onderdeel van jullie trouwdag. Bereid ze hierop voor, zodat jullie later samen extra kunnen genieten van het terugkijken van jullie trouwvideo.